Prima pagină » Hot Pe Facebook » ROMÂNUL căutat pentru fraude de 2 milioane de euro are un mesaj NĂUCITOR pentru polițiștii români și prietenii lui de pe Facebook!

ROMÂNUL căutat pentru fraude de 2 milioane de euro are un mesaj NĂUCITOR pentru polițiștii români și prietenii lui de pe Facebook!

Polițiștii au făcut descinderi la peste 80 de adrese ca să-l prindă!

Romeo Ursu, zis Boenică, unul dintre liderii rețelei de falsificatori de carduri coordonate de Tică Gheară, nu a putut fi ridicat, alături de ceilalți membri ai grupării, întrucât este în Iordania, iar România nu are un acord de extrădare cu această țară, potrivit unor surse din Poliție.

Boenică, unul dintre liderii grupărilor infracționale care ar fi falsificat carduri și ar fi retras ilegal două milioane de euro din conturi ale unor persoane fizice sau juridice din Germania, Spania, Portugalia, Marea Britanie, Elveția, Austria, Franța, Lituania și SUA, nu este printre cei duși la audieri în urma perchezițiilor care au avut loc joi în București și 16 județe, acesta fiind identificat pe teritoriul Iordaniei, au precizat sursele citate.

Conform anchetatorilor, indiferent de cursul anchetei, Romeo Ursu nu va putea fi adus în fața justiției decât în cazul în care „ar comite o infracțiune în Iordania și ar fi extrădat în țară ori ar pleca într-un alt stat care are acord de extrădare cu România”.

Astăzi, după anunțul autorităților privind rețeaua condusă de fratele lui Nicu Gheară, Boenică a postat un mesaj pe Facebook, unde transmite autorităților române că nu au ce să-i facă și își anunță „fanii” că este „bine sănătos”.

„Aici sânteți zeroo. Nu aveți ce să-mi faceți…”, scrie Boenică pe Facebook. În același timp, acesta a adăgat că „Vreau pă această cale să le transmit fanylor meiii că sânt bine sănătos și o să vă trimet azi poze din paradisul exotic de unde sânt”.

Romeo Ursu a fugit din țară încă din 2008, după ce anchetatorii au probat implicarea sa în celebrul dosar „Mandarii”, în care este implicat alături de un alt lider al lumii interlope bucureștene, Gheorghe Constantinesu, alias Gigi Boieru și mai mulți funcționari publici de la Direcția Impozite și Taxe Locale Sector 1, Direcția Impozite și Taxe Locale Sector 2 și Oficiul Cadastru și Publicitate Imobiliară Sector 2.

Deși era urmărit internațional, Boenică nu s-a ferit să țină legătura cu apropiații săi prin intermediul rețelei de socializare Facebook, unde a afișat fotografii cu el din piscina unui hotel de lux, dar și în timp ce trage cu o pușcă mitralieră.

Procurorii și polițiștii au descins joi la 85 de adrese din București și 16 județe, fiind vizate 70 de persoane care ar fi falsificat carduri și ar fi retras ilegal două milioane de euro din mai multe state, simultan având loc percheziții în Germania, Marea Britanie, SUA și Republica Dominicană.

Perchezițiile au avut loc în București și județele Ilfov, Vâlcea, Vrancea, Brașov, Constanța, Olt, Sălaj, Cluj, Suceava, Brăila, Galați, Giurgiu, Hunedoara, Iași, Neamț, Satu Mare, la locuințele membrilor unor grupuri infracționale organizate transfrontaliere suspectați de acces fără drept la un sistem informatic, deținere de echipamente în vederea falsificării și falsificarea de instrumente de plată electronică, punerea în circulație de instrumente de plată falsificate și efectuarea de operațiuni frauduloase cu instrumente de plată electronică, se arată într-un comunicat de presă al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT).

Simultan cu acțiunea declanșată de procurorii DIICOT, la solicitarea acestora au loc percheziții domiciliare și în Germania, Marea Britanie, SUA și Republica Dominicană.

Potrivit procurorilor, grupările infracționale sunt constituite din peste o sută de persoane, iar liderii au fost identificați ca fiind Constantin Gheară, zis Tică, în vârstă de 53 de ani, Romeo Ursu, zis Boenică, de 45 de ani, Lucian Ghiuri, zis Piticu, de 45 de ani, și Relu Șerban, de 57 de ani.

„În fapt, se reține că, sub coordonarea acestora, membrii grupărilor au confecționat aparatură de skimming, echipamentele fiind ulterior utilizate în vederea copierii datelor de identificare a mijloacelor de plată electronică utilizate la diferite terminale ATM sau POS-uri, aflate pe teritoriile următoarelor state: Germania, Spania, Elveția, Portugalia, Franța, Marea Britanie, Ecuador, Columbia, Austria”, a precizat DIICOT.

Datele de identificare copiate erau folosite pentru falsificarea unor mijloace de plată electronică, utilizate ulterior pentru retragerea unor sume substanțiale de bani din Republica Dominicană, SUA, Japonia, Iordania și Nepal.

Grupările infracționale ar fi produs astfel un prejudiciu estimat la peste două milioane de euro, potrivit sursei citate.

La finalul perchezițiilor vor fi duse la sediul DIICOT – Structura Centrală 70 de persoane pentru a fi audiate, urmând ca procurorii să dispună măsurile legale în cazul acestora.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești – Serviciul de Combatere a Criminalității Informatice au stabilit că, din anul 2011, în București și 22 de județe, respectiv Vâlcea, Olt, Satu Mare, Hunedoara, Constanța, Bacău, Ialomița, Sibiu, Sălaj, Timișoara, Vrancea, Vaslui, Brăila, Brașov, Buzău, Cluj, Covasna, Galați, Ilfov, Iași, Giurgiu, Piatra Neamț, precum și în străinătate, în 17 țări, respectiv în SUA, Republica Dominicană, Mexic, Columbia, Iordania, Ecuador, Japonia, Nepal, Marea Britanie, Italia, Germania, Austria, Elveția, Spania, Portugalia, Franța și Ucraina, acționează șapte grupuri infracționale organizate, formate din aproximativ 100 de membri, cu legături între ele, cu roluri bine determinate și ierarhizate, ce săvârșesc infracțiuni cu instrumente de plată electronice (skimming, carding – tranzacționare ilicită și utilizare frauduloasă de informații furate privind cardurile de credit, falsificarea de carduri, retrageri sau plăți frauduloase de numerar), a precizat Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) într-un comunicat de presă remis agenției MEDIAFAX.

Victimele infracțiunilor sunt persoane fizice sau juridice din Germania, Spania, Portugalia, Anglia, Elveția, Austria, Franța, Lituania și SUA, potrivit IGPR.

Membrii grupărilor își desfășurau activitatea atât în România, cât și în străinătate. În România organizau activitatea infracțională, fiind implicate „persoane cu trecut infracțional, în special infracțiuni judiciare, care, prin pozițiile pe care le ocupă în mediile respective, reușesc să atragă fonduri, să asigure protecție, anonimat, să îngreuneze descoperirea lor de către anchetatori și să asigure desfășurarea activităților ilicite în condiții cât mai bune, pentru obținerea unui profit rapid”, se arată în comunicatul Poliției Române.

De asemenea, membrii grupărilor fabricau echipamentele skimming, atât pentru ATM-uri, cât și pentru terminale POS în cadrul unor „laboratoare” și ridicau banii proveniți din infracțiuni, încasați în străinătate și trimiși apoi în România. Pe teritoriile Spaniei, Elveției, Portugaliei, Franței, Marii Britanii, Ecuadorului, Columbiei și Austriei, membrii grupărilor instalau dispozitivele skimming pe ATM-uri și POS-uri, suspecții identificând în prealabil locurile (supermarketuri, magazine), unde se ascundeau pe timpul nopții și manipulau echipamentele.

Potrivit unor surse din Poliție, descinderile au vizat și două „laboratoare” din București și Vâlcea unde se realizau echipamente de skimming.

„Ulterior, datele confidențiale bancare erau preluate prin tehnologia bluetooth sau se ridicau terminalele POS (înscenarea unor jafuri), falsificau instrumente de plată electronice, retrăgeau numerar din conturile de card compromise de la bancomate, folosind carduri contrafăcute și achiziționau produse din diverse unități, folosind carduri contrafăcute. Datele de identificare copiate erau folosite pentru falsificarea mijloacelor de plată electronică, utilizate pentru retragerea banilor, pe teritoriile Republicii Dominicane, SUA, Japoniei, Iordaniei și Nepalului”, se mai arată în comunicatul Poliției.

Perchezițiile sunt făcute de procurorii DIICOT – Structura Centrală, împreună cu ofițeri de poliție judiciară de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Pitești și Direcția de Combatere a Criminalității Organizate, cu sprijinul jandarmilor. Suportul tehnic și informativ a fost asigurat de Serviciul Român de Informații, Direcția Operațiuni Speciale și Direcția Generală de Informații și Protecție Internă.

Procurorii DIICOT au cooperat în instrumentarea cauzei cu Eurojust și Europol, precum și cu autoritățile judiciare din Germania, Spania, Marea Britanie, Elveția și Portugalia.

În cadrul centrului de comandă sunt prezenți reprezentanți ai Europol – EC3 (Centrul European Cybercrime), a precizat Poliția Română.

Acțiunea a fost sprijinită de Biroul FBI din cadrul Ambasadei SUA la București, agenți FBI din SUA, New York, Biroul Secret Service din cadrul Ambasadei SUA la București, reprezentanți BKA Wiesbaden – Germania, investigatori din cadrul DCPCU Londra și Eurojust.

LOTO 6 DIN 49, NOROC, JOKER, NOROC PLUS, LOTO 5 DIN 40 și SUPER NOROC: Numerele extrase joi, 28 martie